mandag, juni 22, 2009

Færøygenser

Ferdig med genseren -men fotodelen på min mobil har streika ... vann hmmm . Vel det blir bilde senere da... når den nye mobilen kommer.. noe nytt ellers Quilt in Public Day på lørdag 20. juni og vi var 4 samlet på losjien og vi sydde engelsk håndsøm - se tidligere innlegg om nålepute....

mandag, juni 15, 2009

Ullgenser - av færøygarn "Sirri"

Endelig er erme koblet på bolen - det går sakte men sikkert fremover.Denne genseren har jeg komponert selv og den skal være ferdig til Kyststevne på Vega 17. juli . Der skal jeg ha en liten stand og tar da med av dette 3 trådet garnet for salg. Plagget må vaskes før bruk og det unike med dette garnet er at det inneholder lanolin og derved er det vannavstøtende.

lørdag, juni 13, 2009

Nålepute - håndsøm - ferdig


Se det ... det lille håndsømsprosjektet er ferdig. Har laget materialpakker om det er flere som vil sy en slik. Fylles med fuglesand og det sies at nålene blir kvesset - i tillegg er det veldig greit med ei nålepute som fungerer som lodd hvis du sitter ut og det er litt vind ( det er jo ofte en liten trekk her på Helgeland).

torsdag, juni 11, 2009

Håndsøm - nålepute - sommerprosjekt



Dette skal bli en nålepute. Syes for hånd. Pappmaler er en snedig greie. Det blir sååå nøyaktig. Holder på å lage kit ( kom med forslag på et godt norsk ord) som inneholder papp, stoff og beskrivelse . Etterat alle delene er sydd sammen fylles nåleputa med fuglesand. Det får du kjøpt på de aller fleste dagligvarebutikker. Kanskje en venninnegave ?

tirsdag, juni 09, 2009

Håndveska jeg sydde på kurset i Kragerø


... og her er side to av hånsveksa ..mange lommer både inni og utenpå .

Håndveska jeg sydde i helga . ikke lett å se på dette bilde - men stoffet er en linduk jeg har håndfarget. Sømbeskrivelse Andre Wallenborg.
Kjempeartig kurs og mange nye triks har vi lært...kanskje vi kan få ham nordover i 2010 ?

Heimover - mandag 8.juni

Hvor er dette bilde av regnbuen tatt ? Jo på 7 ferja igår kveld - jeg følte det som en megtig god stor hilsen VELKOMMEN HEIM - DET HER DU HØRE TIL....PS det var en del tyske turister med ferja og gjett om de knipsa bilder ...

Quilters drøm ?

Ja er det ikke flott ... en dame som er norsk . men nå bor i Skåne kjører denne bilen - hun heter Lisa. Ja du snakker om å få en perfekt ramme på bilen ... hun var også kjørende til kragerø på kurs.

Kurshelg i Kragerø

På tur sørover gjennom Østerdalen torsdag
4. juni stoppet jeg her ved Jotulhugget. for en megtig natur vi har i Norge. 250 m ned til bunnen. Stoppet ved veien og gikk opp - det tar bare 10 min. Supert med frisk luft . Neste stopp er Brevik.Jeg var på tur til kurshelg i Kragerø. Skal sy håndveske og kurslærer er Andre Wallenborg.